De archivaris van de clan Mackay in Nederland

Begin / Fora / Genealogie / De archivaris van de clan Mackay in Nederland

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #3321 Reactie

  Gerard W. Ch. Lemmens

  Ik zou graag contact willen nemen met de archivaris van het mogelijke Clan Mackay archief in Nederland , omdat mijn vrouw en ik een boek aan het schrijven zijn over mijn vouw’s familie The Macleods of Lewis. Daarin komt het huwelijk voor van Sidheag Macleod, dr.v. Chief Torquil Macleod of Lewis en Margaret Nicholson met Chief Angus Mackay of Strathnaver. Baron Daniel Mackay vermeld dit huwelijk ook in zijn werk “Geschiedenis van het geslacht Mackay” maar noemt niet de voornaam van de Mackay bruid , wel haar vader Chief Torquil Macleod, maar niet haar moeder Margaret Nicholson.

  Ook de strijd ( Battle of Titeam Tarbhach ) tussen de Mackay’s en Macleod’s is daarin niet vermeld.

  Met vriendelijke groeten uit East Sussex,

  Gerard Lemmens

  #3322 Reactie

  V.A.J.
  Participant

  Er zijn bij mijn weten twee archieven Mackay in Nederland.

  In de collectie van het Genootschap is een familiearchief Mackay (omvang in totaal 0,875 m) ondergebracht. Het archief is in 1959 nagelaten door de heer D.H.P. Mackay. U kunt op de site van het Centraal Bureau voor Genelaogie (www.cbg.nl) nadere informatie vinden hoe u het archief kunt raadplegen.

  Daarnaast heeft het Nationaal Archief een fors familiearchief van het geslacht Mackay van Ophemert en aanverwante geslachten (maar liefst 41,50 m). Een inventaris van het archief is te vinden op http://www.nationaalarchief.nl/webviews/page.webview?eadid=NL-HaNA_2.21.116

  Hopelijk brengt dit u iets verder in uw onderzoek naar de familie(s?) Mackay.

  #3323 Reactie

  Gerard W. Ch. Lemmens

  Zeer Geachte Heer Joosen,

  Hartelijke dank voor Uw uitvoerige antwoord en advies, hetgeen ik zeker op een volgende bezoek in Nederland of op het web der K.B. opzoeken !

  met dank,

  Gerard Lemmens

  #4732 Reactie

  Jan Willem Polman

  Mijn grootmoeder was Johanna Peronella MacKay, (24-5-1867–13-4-1941),dochter van Johannes Pieter Mackay, (10-9-1839) en Petronella Hendrika vd Touw, grootouders Johannes Pieter Macka(a)y en Cornelia Evers. vermoedelijk Den Haag of omgeving.
  Is er meer bekend over de familie?
  J.W.Polman

  #4757 Reactie

  Rob Mackaay

  Geachte heer Polman,
  Er is mij zeer veel bekend over deze familie. Ik ben al ruim 15 jaar bezig met het uitzoeken van de “Haagse Mackaays”. Voor zover ik alles heb kunnen vinden, heb ik alles in mijn database zitten. Ook ik stam af van Johannes Pieter Mackaaij en Cornelia Evers. Naast deze Haagse tak, de Mackays in Milligen en omgeving en de Mackays in Dordrecht en wat “losse” Mackays zo hier en daar ben ik nu bezig met de Utrechtse tak (zeer uitgebreid). Ook ben ik in het bezit van het Engelstalige “Book of Mackay” waarin alle takken vanaf circa 340 tot begin 1900 in Schotland staan beschreven.
  Als u specifieker kunt zijn in uw vraag, geef ik u graag een specifiek antwoord.

  Rob Mackaay

  #4841 Reactie

  Rachel Stone

  Geachte heer Rob Mackaay,

  Mijn grootmoeder was genaamd Jacoba Adriana Mackay, geboren in 1914 te Schiedam. Zij was de dochter van Johannes Mackay en Elisabeth Heezen. Heeft u toevallig ook informatie over deze tak van Mackay’s uit Schiedam? Ik raak namelijk het spoor bijster bij Johannes Mackay en probeer te vinden wie zijn ouders waren en zo nog verder terug.

  Met vriendelijke groet,

  Rachel Stone

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Reageer op: De archivaris van de clan Mackay in Nederland
Mijn informatie:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">