Bijeenkomst DNA en Genealogie

De NGV organiseert op zaterdag 24 februari 2018 van 13:00 – 17:00 uur in Hotel Casa Amsterdam voor leden en belangstellende niet-leden een bijeenkomst over DNA en genealogie.

Hotel Casa Amsterdam (Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam) ligt op 300 meter afstand van het metro- en treinstation Amsterdam Amstel.

Een speciale bijeenkomst door de NGV-afdeling Amsterdam e.o. allereerst georganiseerd omdat ons van u zoveel vragen bereiken. Vragen over de Leuvense testuitslagen van meer dan honderd Zonen van Adam. Maar ook algemener zoals: wat heb je als genealoog aan de verschillende DNA-tests? Wanneer wordt het koffiedik kijken? Gaan DNA-tests op den duur het ‘gewone’ genealogische werk vervangen? En: aan welke spelregels heb je je bij DNA-onderzoek te houden als genealoog? Hoe ga je bijvoorbeeld om met personen waarvan je ziet dat je een match hebt? Waar moet je dan zeker op letten?

Op zaterdag 24 februari gaan wij proberen zoveel mogelijk van uw vragen op het gebied van DNA en genealogie te beantwoorden en ruimte te bieden voor discussie.
Wij zijn nog druk bezig met de invulling van het programma. Twee sprekers zijn echter al zeker:

  • Marc Van den Cloot, projectleider van het Benelux-DNA-project van Familiekunde Vlaanderen. Marc zal de bijeenkomst openen met een korte inleiding over de laatste stand van zaken binnen dit project. En
    ● Maarten Larmuseau, van het Laboratorium van forensische genetica verbonden aan de universiteit Leuven. Hij gaat u het een en ander vertellen over de gang van zaken in het Leuvense labo waarbij hij waarschijnlijk enkele passende anekdotes niet uit de weg zal gaan. Net als Marc zal hij daarnaast proberen al uw vragen te antwoorden.

Uw bijdrage is waardevol
Met de beoogde dagvoorzitter wordt nog gesproken. Denkt u iets voor ons te kunnen betekenen op deze bijeenkomst? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Heeft u vragen over DNA en genealogie. Stel ze nu al!
Wij willen straks uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Als onze sprekers uw vraag of vragen tevoren kennen, dan kunnen zij u nog beter te woord staan.

Nog een dringend verzoek: heeft u belangstelling? Meld u dan aan.
U en uw contacten zijn van harte welkom. Wel vragen wij u om, ook als u nog slechts overweegt te komen, u nu al aan te melden. Het belooft namelijk druk te worden.
Als u nu uw belangstelling kenbaar maakt, dan weten wij tijdig of we misschien naar een grotere zaal moeten. Uw deelname is en blijft gratis. U ontvangt na aanmelding u in de aanloop naar 24 februari nog een of tweemaal een DNA-nieuwsbrief.
Aanmelden kan tot woensdag 7 februari 2018 maar doe het dus liever meteen.

Onze mailboxen staan voor u open. Stuur uw aanmelding en / of vraag of vragen naar:
vulsmakappers@gmail.com       en    secretaris@amsterdameo.ngv.nl

Welkom !