Bezoek aan Haags Historisch Museum

UITNODIGING

In Den Haag is afgelopen jaar de restauratie van enkele magistraatsportretten en schuttersstukken afgerond. Deze bevinden zich in het Oude Stadhuis en de Sint Sebastiaansdoelen, het tegenwoordige Haags Historisch Museum.
Het bestuur van het Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde is verheugd de leden te kunnen uitnodigen voor een bezichtiging van deze groepsportretten op

zaterdag 1 maart 2014 om 15.00 uur.

De bezichtiging start in het Oude Raadhuis aan de Dagelijkse Groenmarkt 1 en wordt later op de middag na een kleine wandeling voortgezet in het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg 7.
Marco van Baalen, directeur van het Haags Historisch Museum, zal een toelichting geven bij de portretten en het restauratieproject. Hierbij zal aandacht worden besteed aan de genealogische en heraldische aspecten van de schilderijen.

magistraat-ontvangt--officieren-schutterij--st_sebastiaansdoelenDe deelnemers aan deze excursie, die beschikken over kennis over de schilderijen en/of de portretteerden, wordt verzocht actief bij te dragen aan de discussie tijdens de bezichtiging.
Het museum biedt aan het einde van de bijeenkomst een drankje aan.
Het programma begint om 15.00 uur (14.45 verzamelen bij de ingang van het Oude Raadhuis aan de Groenmarkt 1) en zal rond 17.00 uur afgelopen zijn.
De kosten van deelname bedragen € 10,- per persoon (incl. entree museum), ter plaatse te voldoen. De deelnemers, die beschikken over een museumjaarkaart of andere kortingskaart, wordt verzocht die mee te nemen.
Vanwege de beperkte groepsgrootte (max. 25 personen) kunnen alleen leden van het Genootschap aan deze excursie deelnemen. Zij kunnen zich helaas niet door introducés laten vergezellen.
U kunt zich tot uiterlijk dinsdag 25 februari 2014 voor de bijeenkomst aan te melden: per e-mail aan secretaris@knggw.nl.