Dag van de Heraldiek 2018

Op zaterdag 10 november 2018 organiseren de afdeling Heraldiek van de Nederlands Genealogische Vereniging (NGV) en het Nederlands Genootschap voor Heraldiek (NGH) een Heraldische Dag met een Heraldische Markt in Haarlem.

Sprekers en programma
Guus van Breugel, heraldicus bij het Central Bureau voor Genealogie: ‘Mentaliteiten achter de beelden : familieheraldiek tussen de 16de en 20ste eeuw’
en
Willem Remmelt de Jong, emeritus hoogleraar in de wijsbegeerte en de logica:‘De wapens in het hoogkoor van de Grote of Sint Bavo te Haarlem’. De spreker is auteur van het boek “De wapens op de koorbanken van de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem en de heren van Brederode”

Tijdens een rondleiding in genoemde kerk worden deze wapens toegelicht.

Daarnaast worden enige wapenbrieven uitgereikt en vindt de uitreiking plaats van de eerste Bodebus (heraldische prijs) door Hans de Boo, hoofdredacteur van het Heraldisch Tijdschrift.

Locatie
Noord-Hollands Archief (NHA), Jansstraat 40, 2011 RX Haarlem. Alle activiteiten bij het NHA vinden plaats op de begane grond zodat ook minder validen weinig moeite zullen hebben deel te nemen.
Inloop vanaf 10.30 uur, aanvang 11.00 uur. Einde 17.00 uur.

Deelname
Deelnamekosten: € 25,- p.p. (inclusief koffie/thee, lunch, rondleiding en afsluiting) te betalen bij binnenkomst. Belangstellenden die geen lid zijn van NGV of NGH zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Aanmelden
U kunt zich tot 1 november 2018 aanmelden via: Hans Duitgenius, duit77@Gmail.com of Leo van der Linden, secretaris@delfland.ngv.nl