Leeuwdag zaterdag 16 mei 2015 naar kasteel Duivenvoorde te Voorschoten

Het bestuur van het Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde nodigt de leden met veel genoegen uit voor de algemene vergadering, die zal worden gehouden op zaterdag 16 mei 2015 op kasteel Duivenvoorde te Voorschoten (Laan van Duivenvoorde 4, 2252 AK Voorschoten, telefoon 071-561 37 52, www.kasteelduivenvoorde.nl). Na afloop van de vergadering wordt een bezoek gebracht aan de tentoonstelling Adellijke familieportretten op Duivenvoorde.

De vergadering begint om klokke 10.45 uur (zaal open om 10.15 uur) en het middagprogramma duurt tot circa 17.00 uur.

Nadere details over het programma alsmede de agenda voor de algemene vergadering volgen binnenkort.

Concept programma
10.15 – 10.45     ontvangst met koffie/thee
10.45 – 11.45      algemene vergadering
12.00 – 12.30     lezing ter voorbereiding op de bezichtiging van de tentoonstelling door Annette de Vries, directeur en conservator van kasteel Duivenvoorde
12.30- 14.00       lopend lunch-buffet
14.00 – 16.00     bezichtiging tentoonstelling Adellijke familieportretten op Duivenvoorde plus inzage in enkele (heraldische) topstukken uit de bibliotheek
16.00 – 17.00     ontvangst door het echtpaar Van Haersma Buma-Schimmelpenninck van der Oije in de door hen bewoonde vleugel van Duivenvoorde

Aanmelding

Met het oog op een goed verloop van deze dag wordt de leden verzocht zich uiterlijk zaterdag 9 mei 2015 op te geven onder precieze vermelding welke onderdelen zij willen bijwonen (algemene vergadering, lunch, middagprogramma), door een e-mail aan <>. Leden die niet over e-mail beschikken kunnen zich per telefoon bij de secretaris aanmelden op <> (bij voorkeur ’s avonds). Eventuele dieetwensen (b.v. glutenvrij brood) dienen in de aanmelding te worden opgegeven.

De kosten van deze dag zijn € 25,00 per persoon en dienen ter plekke te worden voldaan. Van de leden die alleen de algemene vergadering bijwonen, zal dit bedrag niet worden geïnd.

 

Kasteel Duivenvoorde

 

Praktische aanwijzingen

Bereikbaarheid
Kasteel Duivenvoorde ligt aan de provinciale weg N447 van Voorschoten naar Leidschendam.

Zie de kaart van Google Maps.
Let op! De meeste (auto)navigatiesystemen sturen u helaas naar de Horstlaan; dit is NIET goed. De ingang van het park (en kasteel) bevindt zich aan de Veurseweg, te herkennen aan een stenen poort met een ijzeren hek. Alleen daar kunt u naar binnen. U kunt ca. 700 meter doorrijden tot de (verplichte) parkeerplaats aan uw rechterhand.

Openbaar vervoer

Kasteel Duivenvoorde is goed bereikbaar met 2 buslijnen van Veolia. Buslijn 45 rijdt tussen de NS-stations Den Haag CS en Leiden CS. Buslijn 46 rijdt tussen NS-station Den Haag CS en Voorschoten Centrum. De bushaltes, halte Kniplaan, bevinden zich in de buurt van de mooie oprijlaan van het kasteel.