Lezingen rondom het thema buitenplaatsen

Op zaterdag 17 november 2012 organiseert het Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde een tweetal lezingen die aansluiten bij het thema Jaar van de Historische Buitenplaatsen:
Aafke Brunt, archivaris van het Huis Twickel, zal spreken over ‘Archivalia met betrekking tot buitenplaatsen: het voorbeeld van Twickel’. Aansluitend zal mevrouw Elyze Storm-Smeets, universitair docent Historische Buitenplaatsen en Landgoederen aan de Rijksuniversiteit Groningen, een lezing verzorgen over ‘Familiair bezit in Gelders Arcadië, landgoederenzone van de Veluwezoom’. De middag wordt afgesloten met een forumgesprek onder leiding van dr. M.J. (Marten Jan) Bok, verbonden aan het Kunsthistorisch Instituut van de Universiteit van Amsterdam.

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op:

Zaterdag 17 november 2012
in de Van Beresteijnzaal van
het Centraal Bureau voor Genealogie,
Prins Willem-Alexanderhof 22, 2595 BE Den Haag
(vlak naast station Den Haag Centraal)
aanvang om 13.30 uur
afsluiting om 16.00 uur met een borrel

Belangstellenden wordt verzocht zich van tevoren in te schrijven (zie hieronder).

Het Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde, gevestigd in Den Haag, is een vereniging die als doelstelling heeft de wetenschappelijke beoefening van de familiegeschiedenis en de heraldiek. Sinds de oprichting in 1883 geeft het een tijdschrift uit onder de naam De Nederlandsche Leeuw. De lopende jaargang is de 129ste.