Lustrum-excursie naar de kastelen Biljoen en Middachten op zaterdag 26 oktober 2013

Kasteel Middachten

Kasteel Middachten

De excursie is volgeboekt en er kan helaas niet meer worden ingetekend!
Ter gelegenheid van het 130-jarig bestaan van het Genootschap, wordt op zaterdag 26 oktober a.s. een lustrum-excursie georganiseerd. Het programma is nog niet definitief, maar zal een bezoek aan de kastelen Biljoen (Velp) en Middachten (De Steeg) bevatten en een tweetal lezingen.

Voor velen onder ons zal Kasteel Biljoen onbekend zijn omdat het huis ten tijde van de laatste bewoners (fam. Lüps) niet of nauwelijks toegankelijk was. Een relatief onbekend juweel dus met prachtig stucwerk en wandtapijten. Geldersch Landschap/Geldersche Kasteelen (GLGK) is tegenwoordig eigenaar van Biljoen. Kasteel Middachten is natuurlijk bekender, onder andere omdat het minstens één keer per jaar rond de kersttijd wordt opengesteld. Daarnaast heeft het een schitterend interieur en een interessante portrettencollectie. Het bijzondere is dat Middachten steeds is over gegaan van de ene generatie op de volgende, zowel in de mannelijke als in de vrouwelijke lijn.

Kasteel Biljoen

Kasteel Biljoen

Naast de rondleiding in de kastelen zullen er over beide huizen, de bewoners en de heraldische aspecten, lezingen worden gegeven. De ontvangst, lezingen en de aansluitende borrel vinden plaats in café-restaurant Het Wapen van Athlone in het nabij gelegen De Steeg.

Het programma zal rond 10.00 uur aanvangen en rond 18.00 afgelopen zijn. De kosten van de excursie zullen ongeveer 25 euro bedragen (inclusief vervoer van Het Wapen van Athlone naar de kastelen en v.v.). Een gedetailleerd programma volgt binnenkort.

De excursie is volgeboekt en er kan helaas niet meer worden ingetekend!