De Mey te Brazilie en Curaçao

HomeForumsGenealogieDe Mey te Brazilie en Curaçao

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #2164 Reply
  Joan Labouchere
  Keymaster

  Pieter De Meij op Curaçao (zie Krafft) – bekend door de wijk “Pietermaai” – is geboren te Brazilië 3 maart 1651 als zoon van Pieter de Meij en Cecilia Pieck. Gaarne inlichtingen inzake zijn voorouders.
  Is Pieter sr identiek aan de Pieter de Meij die als supercargo te Brazilië is 1639-1641 en in 1641 een volmacht krijgt van zijn broer Jan Jacobs de Meij, Gen. III in het Ned. Adelsboek (G.A. Rotterdam, Oud Not. Arch. Nr 329, akte 168 pag 360) ? Hun vader Jacques de Meij stierf te Brazilie rond 1627. De wapens van beide families verschillen van elkaar.

  #6370 Reply
  Marcel Verhoef
  Guest

  Onderzoek naar de familie de Mey in het kader van het feit dat één der telgen van deze familie ambachtsheer van IJsselmonde was, heeft geen ander familiewapen dan het bekende aan het licht gebracht. Mogelijk is er sprake van een ander familiewapen in Curacao? Graag zou ik hier meer van willen weten dan. De hypothese in ons onderzoek naar de familie de Mey is dat de Pieter Pietersz. de Meij, geboren te Pernambuco, inderdaad een zoon is van Pieter Jacobsz. de Meij, supercargo te Brazilië.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Reply To: De Mey te Brazilie en Curaçao
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">