de Stembert familie Wallonië

HomeForumsGenealogiede Stembert familie Wallonië

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #6480 Reply
  Jennifer
  Guest

  Hallo, ik ben bezig met mijn familie uit Wallonië uit te zoeken. Dankzij een artikel uit 1917 van de Nederlandse Leeuw publicatie over de familie Del Cour(t) ben ik veel verder gekomen. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die mij meer kunnen vertellen over de de Stembert familie, naast het geen dat ik zelf al heb gevonden.

  Bij voorbaat dank.

  #6495 Reply
  Olivier Mertens
  Moderator

  Beste Jennifer,

  Het verheugt ons te horen dat ons blad De Nederlandsche Leeuw u verder heeft kunnen helpen. Voor de beantwoording van uw vraag is het natuurlijk wel van belang te weten wát u zelf inmiddels reeds gevonden hebt over de familie De Stembert. Tot waar (wie) bent u gekomen bij uw zoektocht?

  Gezien de herkomst van de familie zou u ook contact kunnen opnemen met de Office Généalogique et Héraldique de Belgique (https://oghb.be/), die het (Franstalige) tijdschrift ‘Le Parchemin’ uitgeeft, met daarin veelvuldig aandacht voor (dikwijls oudere) Waalse families.

  Online vond ik zo snel een verwijzing naar een artikel van Jean le Pas, “La famille de Stembert et celles qui en sont issues” in het Bulletin des Archives verviétoises, tome XII, Verviers 1978. Mogelijk zijn daar online ook digitaliseringen van te vinden, al dan niet via Geneanet.

  Met vriendelijke groet,

  Olivier Mertens

  #6592 Reply
  Pauline Lauer – van Alderwerelt van Rosenburgh
  Guest

  Beste Jennifer,

  Ik ken Bart Stembert, een goede vriend van mij, hij komt uit Bloemendaal. Wanneer u wilt kan ik hem met u in contact brengen door mij een e-mail te sturen

  Met vriendelijke groet,
  Pauline Lauer – van Alderwerelt van Rosenburgh

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Reply To: de Stembert familie Wallonië
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">