Doopregister Hasselt (Overijssel)

HomeForumsGenealogieDoopregister Hasselt (Overijssel)

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #2154 Reply
  A.de Lange
  Guest

  Ik ben op zoek naar de geboorte/doopakte van Charles Swaanborn (Swanborn). Hij is geboren tussen 1677 en 1681 te Hasselt (Overijssel). De doopakten op de site van “Van papier tot Digitaal” zijn voor deze jaartallen niet compleet. Op de wel aanwezige akten kom ik bovengenoemde persoon helaas niet tegen. Ik vermoed dat Anthony Swynborn (een Schots soldaat) en Geertruy Ariens zijn ouders zijn.

  Is er iemand die mij kan helpen?
  Bij voorbaat dank voor uw reactie.

  #4642 Reply
  p.g.swanborn
  Guest

  ik vermoed dat er een misverstand in het spel is. Genoemde Charles Swanborn (mijn oudst bekende voorvader) staat vermeld als geboortig uit Hasselt, maar hiermee wordt mijns inziens niet het Overiijsselse Hasselt bedoeld, maar het gehucht Hasselt in de buurt van Berlicum, Noord Brabant. Dit ligt vlak bij andere locaties die in de bekende genealogie van Swanborn genoemd worden (Gemonde, St Michielsgestel). Waarop berust Uw vermoeden betreffende de Schotse herkomst??
  Ik heb altijd als hypothese gehad dat er mogelijk verband is met het dorpje Swanbourne (Buckinghamshire). Het is bekend dat indertijd Engelse hulptroepen in Noord Brabnat zijn blijven hangen. De naam Swanbourne (lake) komt ook voor in Zuid Engeland (Arundel). Overigens komt de naam voor in Duitsland (Schwanborn) en Zweden (Svanborn)

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Reply To: Doopregister Hasselt (Overijssel)
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">