Familiewapen Weerdesteijn Langbroek

HomeForumsHeraldiekFamiliewapen Weerdesteijn Langbroek

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #3443 Reply
  Chris Werensteijn
  Guest

  Ik ben aan het onderzoeken of het kasteel/woontoren Weerdesteijn in Langbroek gerelateerd is aan mijn familie, ik denk namelijk dat die er mogelijk is.
  In de poort van dit landgoed staat een Wapen met als datum 1642 en ik vroeg me af of dit nu het wapen van Weerdesteijn is of van een andere familie die dit landgoed heeft opgekocht.
  Ik heb een foto van dit wapen en zoek bronnen waarin ik kan opzoeken aan wie dit wapen toe behoort en welke kleuren het heeft.
  Als iemand mij kan helpen graag, de foto van het wapen kan ik toesturen.

  Alvast hartelijk dank, Chris Werensteijn

  #3444 Reply
  P.D. Meijer
  Guest

  Volgens B. Olde Meierink e.a. (red.), Kastelen en ridderhofsteden in Utrecht, Utrecht 1995, p. 481 is het wapen met jaartal 1642 in het poortgebouw dat van de bouwheer Roelof Grauwert (zijn vier kwartieren: Grauwert, Van Hardenbroek, Van de Vecht en Van Snellenburg).

  #3445 Reply
  Ramon Weerensteijn
  Guest

  He Chris. Dit kasteel is tot 1359 id familie geweest. Dit is niet ‘ons’ wapen.mail me evt voor meer info. Groet, een ver familielid

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Reply To: Familiewapen Weerdesteijn Langbroek
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">