François Maelson

HomeForumsHeraldiekFrançois Maelson

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #3409 Reply
  François Maelson
  Guest

  Wie kan mij helpen aan informatie over het wapenschild van François Maelson (eigenlijke naam Frans Maakschoon, pensionaris van Enkhuizen, overleden voor 1602. Volgens een tweetal Latijnse gedichten zou het familiewapen een tekening van een haas, een hond en een zwaan bevatten. Ik kan echter slechts een wapenschild in goud en zilver met drie rozetten vinden. Bij voorbaat dank.

  #3410 Reply
  R.J. van der Maal
  Guest

  De portretprent van François Maelson door Jan Wierix uit 1592 toont volgens de documentatie van het RKD (database portaits)het wapen met drie rozen. Ook de heraldische collectie Muschart bij het Centraal Bureau voor Genealogie vermeldt op deze familienaam enkel wapens met drie bloemen (rozen)en ook op een gevelsteen aan de Kade in Enkhuizen komt dit wapen voor(www.gevelstenen.net). Moet het Latijnse vers misschien anders geduid worden?

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Reply To: François Maelson
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">