Genealogie Olivier

HomeForumsGenealogieGenealogie Olivier

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #2177 Reply
  Jan Olivier
  Keymaster

  Ik vind in de Goessche Courant van 5 febr 1891 een artikel dat in uitgave 10 en 11 van het maandblad ” de Nederlandse Leeuw” een genealogie is uitgegeven mede opgesteld door Olivier uit Zierikzee (boekhandelaar drukker en zoon predikant komende uit Harlingen). Waar o waar is deze publicatie in te zien of aanwezig op het internet.

  Voor zover ik nu weet ben ik geen familie, alhoewel ik wel tot ca 1630 terug gekomen ben en uitkom in het zojuist drooggelegde Noord Beveland. De eerste Olivier in Goes kwam in 1585 uit Aarschot in Belgie en was Molenaar.

  #2530 Reply
  R.J. van der Maal
  Guest

  Het tijdschrift De Nederlandsche Leeuw kunt u onder meer inzien in de meeste grote archiefinstellingen in Nederland en bij het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag. In Friesland bijvoorbeeld bij Treasoar en het Historisch Centrum Leeuwarden. Het tijdschrift is niet on-line beschikbaar.

  #2531 Reply
  Mr J.T. Anema, Rotterdam
  Guest

  De publicatie in de Ned. Leeuw 1890 bevat ernstige fouten, o.a. een onjuiste stamreeks. Voor de “Friese” familie Olivier (v.d.Velde Olivier, v.d. Schatte Olivier) zie Genealogysk Jierboekje 1967, aanwezig in studiezaal CBG te den Haag, Tresoar te Leeuwarden en alle grotere bibliotheken.
  Van de stammoeder Franske Alefs zijn mij verdere voorouders bekend.

  #4959 Reply
  J.Westra
  Guest

  Weledelgestrenge heer Anema,

  Uw informatie over de voorouders van Franske Alefs zou ik graag nog ontvangen. Ik heb hier zelf inmiddels onderzoek naar gedaan en zou graag mijn resultaten met die van u vergelijken.

  #4978 Reply
  RIA HUIZINGA
  Guest

  IN DE STAMBOOM VAN MIJN SCHOONMOEDER (BOLHUIS) KOMT DE NAAM FRANSKE ALEFS VOOR.
  DE VOOROUDERS VAN FRANSKE KAN IK NIET VINDEN. INDIEN U INFORMATIE MET MIJ BETREEFFENDE FRANSKE WILT DELEN ZOU IK DAT ZEER OP PRIJS STELLEN.

  MET VRIENDELIJKE GROET R.HUIZINGA

  #5049 Reply
  Lisanne
  Guest

  Geachte meneer Anema,
  Graag zou ik ook informatie willen over Franske Alefs, zij komt ook bij mij voor in de stamboom. En heeft u ook informatie waar de Friese familie Olivier precies vandaan komt? Hebben zij ook buitenlandse roots?

  Met vriendelijke groet,
  Lisanne

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
Reply To: Genealogie Olivier
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">