Graafschap “Venemal”

HomeForumsGenealogieGraafschap “Venemal”

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #7655 Reply
  Olivier Mertens
  Guest

  In een notariële akte d.d. Haarlem 2 dec. 1652 is sprake van een huis en land in – als het goed gelezen wordt – het graafschap “Venemal omtrent Defruwen drijve in Ochterboer”. Weet iemand welk graafschap hiermee bedoeld kan zijn?

  #7905 Reply
  mboers
  Participant

  Dag Olivier,
  Indien je niet zeker bent van hetgeen je gelezen hebt, maar ook in andere gevallen, is het handig om een volledige verwijzing naar archief- en inventarisnummer, inclusief akte-, of folionummer mee te geven en om bovendien een url toe te voegen waar de akte geraadpleegd kan worden. Alle Haarlemse notariële akten staan bij FamilySearch online en sommeige ook bij het Noord-Hollands Archief. Helemaal handig is indien je de scans van de betreffende akte aanhangt.
  Michaël

  #8000 Reply
  Olivier Mertens
  Moderator

  Het bijvoegen van een afbeelding van (een deel van) de relevante akte is doorgaans geen gek idee, zeker, maar afgezien van het feit dat ik die niet meteen bij de hand had (deze transcriptie komt uit een publicatie) leek het mij in casu ook overbodig: de omschrijving van deze plaatsaanduiding is dermate specifiek en uitgebreid dat ook een verkeerd gelezen letter mijns inziens identificatie niet in de weg staat. Als ik zou vragen naar, zegge, “Lossewege in het Vrije van Bragge in het graafschap Vloonderen” of naar “Arem in de grietenij Wanseradoel” zouden velen onmiddellijk weten dat ging om Lissewege in het Vrije van Brugge in het graafschap Vlaanderen dan wel Arum in de grietenij Wonseradeel.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Reply To: Graafschap “Venemal”
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">