Kroniek oude geslacht Van Mourik

HomeForumsGenealogieKroniek oude geslacht Van Mourik

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #3055 Reply
  H.L.van Mourik
  Guest

  Wordt door mij gezocht e.e.a. naar aanleiding van een door de Voorzitter van de stichting Gen Ned. verzonden brf. aan mijn vader dhr H.T.A.van Mourik editienr.272-318-09 reeds overleden ubr van dd 09-09-05 getekend Willem Lambertus.
  Gaarne iets meer over 1. De Kroniek van het geslacht Van Mourik + wapen en 2. De Wandstamboom

  Bij voorbaat dank voor uw snelle reactie,
  Met vriendelijke groet,

  H.L.van Mourik
  Julianadorp
  telf. 0223644730

  #3056 Reply
  V.A.J.
  Participant

  Helaas, het is geen serieuze publicatie. In 2005 hebben ondermeer de Consumentenbond (http://www.consumentenbond.nl/actueel/nieuws/526271/55752) en het Centraal Bureau voor Genealogie gewaarschuwd voor de ‘Stichting Genealogie Nederland’.

  Onderstaande stond op de site van het CBG in 2005:

  “Sinds midden juli kregen vele Nederlanders een brief van de Stichting Genealogie Nederland, over ‘de interessante geschiedenis’ van hun ‘oude geslacht’. Er is alle reden om ernstig te twijfelen aan deze aanbieding.

  De brief is ondertekend door de voorzitter van de stichting, W[illem] L.J.J. Pince v[an] d[er] Aa. Hij heeft ‘na een grondige inventarisatie besloten de interessante geschiedenis van uw naam [let op, uw naam] in boekvorm uit te brengen.’

  De brief lijkt veel op brieven die tussen 1993 en 2001 verspreid werden door een Rotterdamse boekhandelaar. Die leverde een lijst van genealogische gegevens (zonder onderling verband, tenzij bij toeval), een adreslijst (een lijst van telefoonabonnees met de naam van de cliënt) en een willekeurig familiewapen met de familienaam van de klant als onderschrift.

  Pince is ook actief in België, Duitsland en Engeland. Gezien de ervaringen daar belooft de aanbieding niet veel goeds! Voor meer informatie kunt u de tekst downloaden van een artikel over de Stichting Genealogie Nederland dat eind augustus in het kwartaalblad Genealogie zal verschijnen. ”

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Reply To: Kroniek oude geslacht Van Mourik
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">