oorsprong familiewapen

HomeForumsHeraldiekoorsprong familiewapen

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #4920 Reply
  N.J.M. Biezen
  Guest

  Ik ben op zoek naar de oorsprong van een familiewapen: I en IV: gegeerd, 10 stukken (verm. zwart en goud); II en III in zilver een rode wassenaar (Sloet?).

  #4935 Reply

  Rietstap’s Armorial général geeft op de naam Haensbergen een variant op het gevraagde wapen:
  Écartelé: aux 1 et 4, gironné d’or et de sable, chaque giron de sable ch. de trois étoiles d’or, 2 et 1; aux 2 et 3, d’argent, à un croissant de gueules.
  De heraldische databank van het CBG bevat een beschrijving van het wapen van Boldewijn Reint Wolter baron Sloet van Hagensdorp (1773-1863), waarbij de kwartieren juist omgedraaid zijn: gevierendeeld: I en IV in [zilver] een [rode] wassenaar; II en III gegeerd van acht stukken, [zwart en zilver].
  Mogelijk dat deze referenties behulpzaam zijn in de zoektocht naar de oorsprong van het gevraagde familiewapen.

  RJM

  #4958 Reply
  N.J.M. Biezen
  Guest

  Hartelijk dank voor de verwijzing naar Haensbergen. Ga ik verder bezien.
  De wapenbeschrijving bij het CBG van Boldewijn Reint Wolter baron Sloet van Hagensdorp is helaas onjuist beschreven. Het gaat om een misinterpretatie van een onduidelijke afbeelding. I en IV zijn namelijk NIET “gegeerd van 10 stukken” maar een breedarmig kruis.
  NJMB.

  #4960 Reply
  N.J.M. Biezen
  Guest

  Beste Robert Jan,
  Dat was een schot in de roos. In de databank van het CBG vond ik het alliantiewapen Vaan Doorn – van Haensbergen. Het deel Van Haensbergen was exact het wapen dat ik zocht, compleet met kleuraanduidingen.
  Normaals hartelijk dank en vriendelijke groet,
  Norrbert

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Reply To: oorsprong familiewapen
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">