Over de familie Alpen uit Moers;

HomeForumsGenealogieOver de familie Alpen uit Moers;

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #3565 Reply
  Arjan-Christiaan
  Guest

  Geachte bezoeker,

  Graag zou ik eens in contact treden met eenieder die bekend is met de oeradellijke familie (von) Alpen, afkomstig uit Alpen en Moers, in het Noordrijn gebied in Duitsland.
  Het wapen van de familie Alpen is oa terug te vinden in het wapenboek van Gelre, de wapenboeken van Johann Siebmacher en in het archief van het CBG in Den haag.
  In vair, een rode leeuw, blauw getongd en goud gekroond.
  Recent onderzoek wijst uit dat ons verre voorvader, Gerhard (von) Alpen, een telg was uit dit nogal beruchte geslacht.
  Gerhard trouwt in 1679 te Moers met een Mechelt Sweed von Buderich.
  Mechelt blijkt eveneens afkomstig uit een oeradellijke familie.
  Kort na de de dood van Willem lll in 1702 vertekken Gerhard, Mechelt en tenminste een dochter, Anna Margaretha, vanuit Moers richting de Koorstraat in Alkmaar.

  De familie van Gerhard was opmerkelijk goed bekend met een aantal families in Holland, oa; van Vladeracken, van der Does, van Egmond van de Nijenburg, van Nassau, van Foreest, etc.
  Zo krijgen beide zonen van Anna Margaretha, Jan Marinus in 1731 en Willem Lodewijk in 1733 (mijn voorvader) een adellijke peetouder, Maria Agatha van Vladeracken van Egmond etc. en Willem Adriaan ll, graaf van Nassau, etc.
  Wellicht is er een bezoeker van dit forum die de familie Alpen ook in het archief heeft staan, dan hoor ik dat graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Arjan Christiaan

  #3634 Reply
  Wibo
  Guest

  Mijn vrouw is een kleindochter van Egbertha Ivangh, nakomelinge van Jan Marinus. Wij zijn in 1981 al eens in het archief in Moers geweest maar kwamen daar niet verder dan wat nu overal op internet staat.

  Mvrgr.,

  #6618 Reply
  Bert
  Guest

  Ik ben ook een verre nakomeling van Jan Marinus Ivangh en Grietje Vink. Ik merk ook enigszins vast te lopen bij Gerhard en Mechteld. Er moet toch iets meer te vinden zijn over dit bijzondere echtpaar…

  #6650 Reply
  Antoinette
  Guest

  Ook ik ben een verre nakomeling van Jan Marinus Ivangh en Grietje Vink en ook ik loop vast op de voorouders uit Duitsland.

  #7942 Reply
  Wibo
  Guest

  Hypothese:
  Mechteld Sweed = Machteld Swederdr.
  Zij zou dan een van Boetzelaar kunnen zijn.
  Er zijn minstens twee Sweder’s van Boetzelaar geweest. Hun grootmoeder was Ermgard van Wylich, vrouwe van Büderich …….. Wie kan dit verder uitzoeken ?

  #7943 Reply

  Maar mijn weten stierf de familie von Alpen op het einde van de 15e eeuw in mannelijke lijn uit.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
Reply To: Over de familie Alpen uit Moers;
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">