Portretten door H. Serin (1678-na 1755)

HomeForumsGenealogiePortretten door H. Serin (1678-na 1755)

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #3528 Reply
  Jim van der Meer Mohr
  Guest

  I.v.m. onderzoek naar de portretschilder H. Serin (ca. 1678-na 1755) kom ik graag in contact met diegene die weet waar de volgende portretten zich bevinden: P. van Assendelft, Hr. Capitain, A. van Diest, Hr. Van der Does, M.E. Godin, Graaf en Gravin Van Heenswijk, C.D. en J.D. Ockerse, Hr. Ouderogge, G. de Salignac en L.F. de Peletier, Albert en Apollonia van Sijdervelt, Louis Trip de Marez, H. van Vechoven en de zusjes C.A. en S.H.J. van Vrijberghe. Discretie verzekerd.

  Drs. G.J. van der Meer Mohr
  Danckertsstraat 23
  2517 TE Den Haag
  06-12339787 / email: jim@vandermeermohr.nl

  #3529 Reply
  R.J. van der Maal
  Guest

  Deze vraag zal met wat achtergrondinformatie over de schilder Serin en het onderzoek opgenomen worden in de vragenrubriek van het komende nummer van De Nederlandsche Leeuw.

  #3530 Reply
  Jop Planje
  Guest

  Zie hier voor vermoedelijk uitgangspunt van de zoektocht:
  Testament van Abraham van Vechoven commies ter recherche en commissaris van de monstering van de admiraliteit op de Maze gegoed onder de 200 gld.Hij vernietigt alle voorgaande testamenten en wel speciaal dat op 04/02/1761 voor nts Gerrit=Vlieland alhier gepasseerd. Hij legateert Anna Katharina Koppel weduwe Jacob Coulin mits deze bij zijn overlijden nog bij hem woont 150 gld en aan de dienstmaagd die bij zijn overlijden bij hem woont 40 gld ipv een rouw en aan zijn zuster Susanna Maggelena van Vechoven gehuwd met kapitein Philip Karel Reck van Mulhuijsen wonende Engelen alle familieschilderijen welke door haar moeten worden bewaard en na haar overlijden aan een ander familielid moeten worden nagelaten. Hij benoemt tot enige erfgename zijn voorsz. zuster voor de helft en bij vooroverlijden de kinderen van zijn neef Martinus Abraham de Bourghelles bij Margaretha van der Kerkhoven met plaatsvervulling en de kinderen van zijn nicht Anna Kornelia de Bourghelles bij Johannes Baptist Wattier met plaatsvervulling bij staken en niet bij hoofden en in de wederhelft voor de ene helft de kinderen van zijn voorsz. neef Martinus Abraham de Bourghelles als Wijnand Johannes de Bourghelles, Jacobus de Bourghelles, Maria de Bourghelles en Anna de Bourghelles en bij vooroverlijden hun kinderen en voor de andere helft in de wederhelft de kinderen van zijn voorsz. nicht Anna Kornelia de Bourghelles als Wijnand Johannes Wattier, Jacobus Johannes Wattier, Maria Anna Wattier en Johanna Kornelia Wattier met plaatsvervulling. Executeurs en voogden zullen bij onderhandse akte worden benoemd en seclusievan de weeskamer.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Reply To: Portretten door H. Serin (1678-na 1755)
Your information:





<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">