van wie is het wapenschild

HomeForumsHeraldiekvan wie is het wapenschild

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #6202 Reply
  Erna Hodenius
  Guest

  op het kerkhof van Reek staat een stenen wapenschild, gevonden onder een oude kerk die rond 1700 gebouwd is. het schild heeft 4 horizontale strepen, een helm kijkend naar rechts, veren omlaag en omhoog (2) en bovenop de helm een soort hoedje met verticale strepen.

  #6496 Reply
  Olivier Mertens
  Participant

  Geachte mevrouw Hodenius,

  Te oordelen naar uw beschrijving gaat het waarschijnlijk om een schild met dwarsbalken (horizontale banen), of dat gedwarsbalkt is. Echter, ik kan uw beschrijving zowel interpreteren als een wapen met twee dwarsbalken (vier strepen), of als vier dwarsbalken.

  De “veren” die u beschrijft zijn zogenaamde dekkleden, stukken textiel (vaak weelderig weergegeven) die vanaf de helm naar boven en onderen wapperen. De hoed op de helm zal palen vertonen (of gepaald zijn).

  Er zijn echter tal van families die een wapen met dwarsbalken voeren en evenzo met een hoed op de helm. Voor een identificatie zou een foto van het wapen dan ook van groot belang zijn. Als u die hier zou kunnen plaatsen kunnen wij u hopelijk verder helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Olivier Mertens

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Reply To: Reply #6496 in van wie is het wapenschild
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">