Wapen Willem van Heythuysen

HomeForumsHeraldiekWapen Willem van Heythuysen

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #6264 Reply
  Liesbeth De Belie
  Guest

  Bestaat er ook een afbeelding in kleur van het wapen van Willem van Heythuysen (1585/90 – 1650) dat in zijn grafsteen is gehouwen in de Sint-Bavo, Haarlem?

  #6267 Reply
  Joost Schoute
  Guest

  Beste Liesbeth, er bestaat geen afbeelding in kleur van het wapen van Willem van H. Het wapen zoals afgebeeld op de grafzerk in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem is curieus. Ik heb hierover verschillende heraldici geraadpleegd (o.a. CBG) die het niet kunnen verklaren nog verder benoemen (mogelijk een bij elkaar geusurpeerd wapen).
  Zelf ben ik in mijn genealogisch onderzoek naar het Haarlemse (welgeboren) regentengeslacht Schout Willem van H. meermaals tegengekomen in relatie tot Hendrick Vestens en Gerard Tho(0)nen, handelspartners en ‘neven’. Gerard tho(o)nen zou een zoon zijn van Frans Thoenen (Thonen) en Elsken van Heuvel, die zich ook Frans Thonen van Heythuysen of Frans van Heytesen noemde. Hoe en waar de exacte familierelaties liggen, is mij nog niet duidelijk geworden.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Reply To: Wapen Willem van Heythuysen
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">