Wapen Wisselinck

HomeForumsHeraldiekWapen Wisselinck

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #3417 Reply
  Bert Wisselink
  Guest

  Mbt stamboomonderzoek van de fam. Wisselink ben ik een afbeelding tegengekomen van een wapen van ‘Stephanus Wisselinck Brevordenis’.
  In een schrift dat erbij stond (maar zowat niet meer te lezen was) stond ook iets van Varsseveld in.
  Het vermoeden bestaat dat de Wisselinck en Wisselink familie van elkaar zijn.
  Vraag is nu waar ik informatie kan ophalen mbt het wapen van Wisselinck zodat ik hieruit misschien meer informatie kan halen.

  #3418 Reply
  V.A.J.
  Participant

  Het wapen dat u bent tegengekomen is vermoedelijk hetzelfde dat is afgebeeld in ‘Het geslacht Wisselinck te Bredevoort’ in Nederlandsche Leeuw LXXV (1958) kol. 524-529.

  Dit artikel geeft ook een genealogie van de familie Wisselinck in Bredevoort. En hoewel de auteur schrijft dat ‘met talrijke andere Gelderse Wisselinck’s familieverband niet te vermoeden is’, geeft de genealogie voldoende aanknopingspunten om dat zelf te kunnen onderzoeken. Succes met uw onderzoek!

  #3419 Reply
  Chris
  Guest

  De “suffix” in(c)k duidt op afstamming uit de boerenstand (een bepaalde destijds bekende hoeve). Dit wellicht ten overvloede….

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Reply To: Wapen Wisselinck
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">