Wapenschild met drie rozen, welke familie?

HomeForumsHeraldiekWapenschild met drie rozen, welke familie?

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #2957 Reply
  JA Bom
  Guest

  Ben op zoek naar de naam van de familie die het volgende wapen voert:
  – vorm: vroeg renaissance
  – wapenschild met drie rozen (twee boven en een centraal daaronder)
  – helmteken een baniervlucht

  #2958 Reply
  GGLA van Sonsbeeck
  Guest

  De belgische familie de Rosen (ook voormalig bekend van Borgharen en Beek in Ned. Limburg) voert een wapen dat beantwoordt aan uw beschrijving.

  #2959 Reply
  E.C.W.L. (Boed) Marres
  Guest

  De Belgische familie Vrints, waarvan een lid in de 16e eeuw burgemeester was van Maastricht, voerde: in zilver drie rozen.
  De Belgische familie Wouters, waarvan een lid in 1849, onder de naam Wolters, in de Belgische adelstand werd verheven voerde: in goud drie rozen.
  Beiden hadden als helmteken echter een roos, maar veranderingen in de vormgeving bij de verschillende familieleden zijn, in ieder geval in de Zuidelijke Nederlanden zeer gebruikelijk.

  In ons bezit is bestek, waarop een ovaal wapen: in rood (vertikaal gestreept) drie rozen. Het schild is gedekt door een kroon, schildhouders twee vossen, de linker vos met afgewend hoofd. Het is waarschijnlijk via een Belgisch limburgse voorouder in de familie terecht gekomen.
  Kent iemand dit wapen ?

  Boed Marres

  #2960 Reply
  Henk Rosendal
  Guest

  Mijn familie heeft een familiewapen met 3 rozen. Maar dat is recent gemaakt.

  #2969 Reply
  V.A.J.
  Participant

  In de Armorial Général van Rietstap staan 3561 families die wapens voeren met drie rozen er in. Om het wapen werkelijk te kunnen duiden heeft u meer informatie nodig, zoals de kleuren. Herkomst/context van de afbeelding kan ook helpen.

  #6342 Reply
  Adrianus Kolen
  Guest

  In Batenburg bevindt zich in de NH kerk (voorheen middeleeuwse kapittelkerk) een grafzerk uit 1429 van Gijsbert II van Bronckhorst-Batenburg. Daarop zijn vier wapenschilden gebeiteld waarvan er drie de eeuwen hebben overleefd. Een schild rechtsboven bevat het wapen van Batenburg. Het schild linksboven is verloren gegaan maar kan mogelijk/waarschijnlijk het wapen Van Bronchhorst bevat hebben. Het schild linksonder bevat het wapen van de graven van Kleve. Een derde schild rechtsonder toont een wapen met drie rozen of rozetten met 5 blaadjes rond een kern. Ik kom er niet achter van wie dat wapen kan zijn. In de afstamming van Gijsbert kan ik geen familie vinden met een dergelijk wapen. Een paar eeuwen eerder (tot 1236) voerden de graven van Gelre een vergelijkbaar wapen. Gijsbert II was politiek nauw verbonden met Kleve en Gelre dus dat zou hout snijden. maar drie rozen als Gelders wapen was al wel erg lang geleden toen deze zerk werd gemaakt. heeft iemand een idee hoe deze puzzel op te lossen?

  #8056 Reply
  Ton Camps
  Guest

  Ik heb ooit in een archief het wapen van Camps gevonden.

  Het zijn Drie rode tudor rozen, geel hart en groen gepunt op een zilver schild. Met helm en helmtekens in rood en zilver.
  Op de helm is een sprong en helmteken is een tudor roos op steel met twee bladeren.

  Ik twijfel of dit juist is omdat, volgens informatie die ik heb, afkomstig zijn uit Catalonië in de 80-jarige oorlog.

  Ik vond ook een wapen van Simon I, heer von Lippe, dat maar 1 tudor roos heeft op een zilver schild met wapen deken in rood en zilver met helmsprong en roos als helmteken.

  Wie kan mij meer info verschaffen.

  #8057 Reply
  Ton Camps
  Guest

  Volgens een archief heeft de familie Camps een wapen met 3 rode tudor rozen met geel hart en groen gepunt op een zilver schild.
  De helm heeft een wrong en helmteken, 1 tudor rookspoor steel met 2 bladeren.
  En helmdeken rood en zilver.
  Volgens stamboom onderzoek zou het mogelijk kunnen zijn dat ik afstam van de familie van Kleef.
  Een van mijn voorouders is Otto van Holmoelen die hetzelfde zegel heeft als Otto Luf van Kleve, Proost van St, Gereon (Keulen). Wellicht is Otto van Holmoelen een bastaard.

  De naam Camps komt voor het eerst voor in Limburg Nederland in de 80-jarige oorlog. Wellicht van Spaanse afkomst.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
Reply To: Wapenschild met drie rozen, welke familie?
Your information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">