Wapenboek van het St. Bartholomeus gasthuis te Utrecht 1407-1814

< Folio 12v >

Transcriptie en wapenbeschrijvingen

Heer François van Halewijn.

In zilver drie leeuwen van sabel, gekroond, getongd en genageld van goud, in het schildhart vergezeld van een bebloede tand van natuurlijke kleur; dekkleden: zilver en sabel; een helmkroon van drie bladeren en twee parels; helmteken: een uitkomende leeuw van het schild tussen een baniervlucht van sabel en zilver.

Heer Wilhelm Ploos van Amstel.

Gedwarsbalkt van acht stukken van goud en sabel en over alles heen een schuinkruis, geschaakt van keel en zilver; dekkleden: goud en sabel; een helmkroon van drie bladeren en twee parels; helmteken: een uitkomend hert van natuurlijke kleur, gehoefd en met een gewei van goud.

Heer Johan Strick van Linschoten.

Gevierendeeld; I en IV in zilver drie merletten van sabel; II en III in keel een schuinbalk van zilver; in een hartschild van azuur een lelie van goud; dekkleden en wrong: zilver en sabel; helmteken: een struisvogelkop en -hals van zilver, houdende een hoefijzer van azuur in de bek, tussen een baniervlucht van zilver en sabel.

Heer Henrick van Lockhorst.

In goud een ingeschulpt kruis; dekkleden en wrong: goud en sabel; helmteken: twee berenpoten van sabel, elk houdende een bol van goud, komende uit een kuip van sabel, gerand van goud.