Wapenboek van het St. Bartholomeus gasthuis te Utrecht 1407-1814

< Folio 14v >

Transcriptie en wapenbeschrijvingen

Heer Gerard van Reede.

In zilver twee hoekige dwarsbalken van sabel; een gouden helm; dekkleden en wrong: sabel en zilver; helmteken: een vlucht van sabel.

Heer Jacob van Hilten.

Gevierendeeld; I en IV in azuur een golvende dwarsbalk van zilver, boven vergezeld van een wassenaar tussen twee sterren, alles van goud; II en III in azuur een antiek molenijzer, waarvan de uiteinden reiken tot de hoeken van het kwartier, vergezeld van 23 blokjes, rechts zes [paalsgewijs geplaatst drie en drie], boven vijf [geplaatst drie en twee], links zeven [paalsgewijs geplaatst twee, drie en twee], beneden vijf [geplaatst twee en drie], alles van zilver; dekkleden en wrong: azuur en zilver; helmteken: een meermin van natuurlijke kleur, met lang blond haar, houdende een ovale spiegel van goud in de rechterhand.

Heer Simon van Weerdenborgh.

In keel drie palen van paalvair en een schildhoofd van goud; een gouden helm; dekkleden: goud en keel; een helmkroon van drie bladeren en twee parels; helmteken: een pauwenkop en -hals van natuurlijke kleur.

Heer Cornelis de Goyer.

In zilver drie mali├źn van azuur; dekkleden en wrong: zilver en azuur; helmteken: een uitkomende wolf van natuurlijke kleur, getongd van keel.