Wapenboek van het St. Bartholomeus gasthuis te Utrecht 1407-1814

< Folio 39 >

Transcriptie en wapenbeschrijvingen

Mr. Johan Strick junior, ingekomen 1655.

In zilver drie merletten van sabel; dekkleden en wrong: zilver en sabel; helmteken: een struisvogelkop en -hals van zilver, houdende een hoefijzer van zilver in de bek, tussen een baniervlucht van zilver en sabel.

Johan van Mansfelt Hend.z., ingekomen anno 1655, huysmeester Alderheijligen 1657 tot Alderheijligen 1658.

In goud een lelie van zilver, in de schildhoeken vergezeld van vier ruiten van sabel; dekkleden en wrong: goud en sabel; helmteken: de lelie van het schild tussen een vlucht van goud en sabel.

Mr. Willem de Gruyter, ingekomen anno 1655, huysmeester Alderheijligen 1659 tot Alderheijligen 1660.

Doorsneden; I in zilver zeven hermelijnstaartjes, geplaatst vier en drie, in het midden van de bovenste rij vergezeld van een ster, alles van sabel; II effen sinopel; dekkleden en wrong: zilver en sabel; helmteken: de ster van het schild tussen een vlucht doorsneden van zilver, beladen met negen hermelijnstaartjes van sabel, geplaatst vijf en vier, en sinopel.

Werner van Velthuysen, huysmeester Alderheijligen 1658 tot Alderheijligen 1659.

In goud een toren van keel, met tussen twee palen van sabel een dak van azuur, waarop een kraai van natuurlijke kleur, staande op een losse heuvel van zilver met een trap die naar de toren toe leidt; dekkleden en wrong: goud en keel; helmteken: een kraai van het schild tussen een vlucht van goud en keel.