Wapenboek van het St. Bartholomeus gasthuis te Utrecht 1407-1814

< Folio 42v >

Transcriptie en wapenbeschrijvingen

Mr. Henrik Cloeck, ingekomen anno 1675.

In goud een hazewind van sabel, gehalsband van goud; dekkleden en wrong: goud en sabel; helmteken: een uitkomende adelaar van sabel, houdende een roos van keel met een stengel met twee bladeren van natuurlijke kleur in de bek.

Adriaan Strik van Linschoten, ingekomen anno 1676.

Gevierendeeld; I en IV in zilver drie merletten van sabel; II en III in keel een schuinbalk van zilver; in een hartschild van zilver drie wassenaars van sabel; dekkleden: zilver en sabel; een helmkroon van drie bladeren en twee parels; helmteken: een struisvogelkop en -hals van zilver, houdende een hoefijzer van azuur in de bek, tussen een baniervlucht van sabel en zilver.

Mr. François Herman van Bergen, ingekomen anno 1676.

Doorsneden; I in goud een uit de doorsnijdingslijn komende leeuw van keel, getongd en genageld van azuur; II gedwarsbalkt van zes stukken van azuur en zilver; dekkleden en wrong: goud en keel; helmteken: de leeuw van het schild tussen een vlucht volgens II.

Mr. Charles Parmentier, ingekomen anno 1676.

In goud een keper van azuur, beladen met vijf in de richting van de keper geplaatste wassenaars van zilver; dekkleden en wrong: goud en azuur; helmteken: een wassenaar van het schild.