Wapenboek van het St. Bartholomeus gasthuis te Utrecht 1407-1814

< Folio 48v >

Transcriptie en wapenbeschrijvingen

Mr. Willem de Gruyter, ingekomen anno 1704.

Doorsneden; I in zilver zeven hermelijnstaartjes, geplaatst vier en drie, in het midden van de bovenste rij vergezeld van een ster, alles van sabel; II effen sinopel; dekkleden en wrong: zilver en sabel; helmteken: de ster van het schild tussen een vlucht doorsneden van zilver, beladen met negen hermelijnstaartjes van sabel, geplaatst vijf en vier, en sinopel.

Mr. Cornelis Beerninck, ingekomen anno 1707.

In zilver een klimmende beer van sabel, getongd en gehalsband van goud, houdende een bol van goud in elke voorpoot; dekkleden en wrong: zilver en sabel; helmteken: een struisveer van zilver tussen twee berenpoten van sabel, elk houdende een bol van goud.

Mr. Antoni de Leeuw, ingekomen anno 1706.

Gevierendeeld; I en IV in zilver een leeuw van sabel, getongd en genageld van keel; II en III in zilver drie rozen van sabel, geknopt van goud, gepunt van sinopel; dekkleden en wrong: zilver en sabel; helmteken: een uitkomende leeuw van het schild.

Mr. Jan Pieter van Mansvelt, ingekomen anno 1707.

In goud een lelie van zilver, in de schildhoeken vergezeld van vier ruiten van sabel; dekkleden en wrong: goud en sabel; helmteken: de lelie van het schild tussen een vlucht van goud en sabel.