Wapenboek van het St. Bartholomeus gasthuis te Utrecht 1407-1814

< Folio 51 >

Transcriptie en wapenbeschrijvingen

Eustachius van Bronkhorst, ingekomen anno 1724.

In keel een dubbelstaartige leeuw van zilver, gekroond, getongd en genageld van goud; dekkleden: keel en zilver; een helmkroon van drie bladeren en twee parels; helmteken: twee berenpoten van sabel, de zolen van keel.

Paul Voet van Winssen, ingekomen anno 1727.

Gevierendeeld; I en IV in keel een linkervoet van zilver; II en III in goud een ge├źnte dwarsbalk van sabel; dekkleden: keel en zilver; een helmkroon van drie bladeren en twee parels; helmteken: een driedelige waaier, de buitendelen van drie verticale banen van keel, zilver en keel, het middendeel van een bos pauwenveren van natuurlijke kleur.

Johan Jacob van Mansvelt, ingekomen anno 1724.

In goud een lelie van zilver, in de schildhoeken vergezeld van vier ruiten van sabel; dekkleden en wrong: goud en sabel; helmteken: de lelie van het schild tussen een vlucht van goud en sabel.

Mr. Justus Ormes, heer van Sevenhoven, ingekomen anno 1727.

In goud een geplante boom van natuurlijke kleur en in een kwartierhoofd van azuur drie achtpuntige sterren van goud; dekkleden: goud en azuur; een helmkroon van drie bladeren en twee parels; helmteken: een ster van het schild tussen een vlucht van azuur en goud.