Wapenboek van het St. Bartholomeus gasthuis te Utrecht 1407-1814

< Folio 82 >

Transcriptie en wapenbeschrijvingen

Hendrik Ravee, ingekomen anno 1798.

In goud een gekanteelde toren van keel met komend uit de ingang een liggende leeuw van natuurlijke kleur; dekkleden en wrong: goud en keel; helmteken: een uitkomende leeuw van natuurlijke kleur.

Mr. Wilhelmus Jozephus Horn, ingekomen anno 1798.

In goud een huismerk van sabel, bestaande uit het cijfer vier met op het linkeruiteinde van de horizontale poot een kruis; dekkleden: goud en azuur; een helmkroon van drie bladeren en twee parels, het middelste blad getopt met een roos van goud.

Benjamin Vos, ingekomen anno 1798.

In zilver, op een grasgrond, een rennende vos van natuurlijke kleur; in een schildhoofd van sabel drie sterren van goud; dekkleden: zilver en sabel; helmteken: een uitkomende vos van natuurlijke kleur.

David Sigal, ingekomen anno 1798.

In zilver een geharnaste man van natuurlijke kleur met een pluim van goud op de helm en een sjerp van keel, houdende een stok van goud in de rechterhand, zittende op een rennend paard van sabel met een hoofdstel van goud en een zadeldoek van keel met een zoom van goud op de rug; dekkleden: zilver en sabel; helmteken: een paardenkop en -hals van sabel met hoofdstel van goud.